Visie & werkwijze

Visie & werkwijze Senzy

Ieder mens is uniek

Mijn visie is dat ieder mens zijn/haar eigen karaktereigenschappen, visie en kijk op het leven heeft. Bij kinderen is dat precies hetzelfde, alleen zitten zij in de fase dat alles gevormd wordt door hun omgeving en leefsituatie. Wat ik belangrijk vind is dat het kind en de ouders/verzorgers altijd zichzelf mogen zijn.

Positieve overtuigingen

Op het moment dat een kind en/of ouder met een hulpvraag bij mij komt zal er volledige focus zijn op positieve overtuigingen, feedback en informatie. Er wordt gekeken naar opties en mogelijkheden waardoor de leefsituatie voor het kind en de ouder prettig zal zijn.

Hoogsensitiviteit-bij-kinderen-Senzy
Visie & werkwijze Senzy

Warme en liefdevolle begeleiding

Vanuit mijn eigen HS benader ik mensen vriendelijk, warm en liefdevol. Dit zal ook in mijn begeleiding merkbaar zijn. Ik hou ervan om mensen goed te verzorgen, maar hierin ben ik wel rechtvaardig en eerlijk en zal mijn visie en mening duidelijk merkbaar zijn. 

Natuurlijke en vertrouwelijke omgeving

De coaching zal plaatsvinden op een locatie die vertrouwelijk aanvoelt voor het kind en de ouder. Vanuit Senzy wordt de voorkeur gegeven aan een locatie in een buiten omgeving. Denk hierbij aan bv. een wandeling in het bos, aan  zee of lekker in de tuin. Buitenlucht is voor iedereen gezond en brengt rust. 

buiten Senzy
Visie & werkwijze Senzy

Sport & spel

In de begeleiding wordt regelmatig gebruik gemaakt van sport en spel, omdat dit past bij de visie en werkwijze van Senzy. Denk hierbij bij het inzetten van een emotie-spel om te praten over emoties. Het spelen van een potje voetbal om agressie en het leren omgaan daarmee bespreekbaar te maken. Deze benadering zorgt voor een laagdrempelige, spontane en positieve begeleiding. 

Kleine stapjes vooruit

Met kleine stapjes bereiken wij grote resultaten. De duur van een traject kan verschillen bij ieder kind, omdat iedereen het op zijn eigen tempo mag doen. Ik ben van mening dat het beter werkt om een traject in kleine stappen onder te verdelen en bepaalde zaken te herhalen zodat het op de langere termijn effectief is. Hiermee wordt er samen aan een stevig fundament voor een mooie toekomst gebouwd. 

stapjes Senzy
voeding Senzy

Voeding & beweging

Ik ben van mening dat voeding en beweging een essentieel onderdeel is van hoe wij ons voelen als mens. Gezonde voeding en bewegen zal gestimuleerd worden bij kinderen. 


Vraag en aanbod >

%d bloggers liken dit: