Activiteiten

Senzy organiseert buiten schooltijden, op vrije dagen en in vakanties
activiteiten voor kinderen van 6 – 12 jaar.

De activiteiten vinden plaats in kleine groepjes (max. 6 kinderen) zodat de coach 
veel persoonlijke aandacht, overzicht en veiligheid kan beloven. 

Zo is er de Senzy Walk, Sport & Spel en Creabea.

Planning van de activiteiten

Senzy voor missie 538

Senzy walk

Senzy Walk staat voor een wandeling en activiteit in de natuur met kinderen tussen de 6-12 jaar. Tijdens de wandeling worden de verschillende zintuigen van de kinderen geprikkeld. Er is veel ruimte om te praten over onderwerpen die bij de kinderen spelen. Gedurende elke wandeling is er een activiteit, oefening of opdracht binnen het thema. Er wordt ook voor een mini picknick gezorgd.

De wandeling zorgt allereerst voor beweging en buitenlucht. Zoals bekend heeft de natuur een ontspannende uitwerking en zorgt het voor een fris en opgeruimd hoofd. Voor kinderen die veel in hun hoofd zitten, stress gevoelig zijn of gewoon veel te weinig buiten komen (door o.a. schermpjes) kan een Senzy wandeling een oplossing zijn. Ook voor kinderen die moeite hebben met vriendschappen aangaan of zich niet prettig voelen in grote groepen is een wandeling in een kleinschalig en ongedwongen groepje een oplossing.

Gesprekken tijdens een wandeling zijn losser en makkelijker dus kinderen kunnen hun hart luchten in een ongedwongen sfeer. Bovendien komen er bij een wandeling gelukshormoontjes vrij en dit geeft de kinderen een positief en prettig gevoel. En door het praten met leeftijdsgenoten leren kinderen van elkaar. 

 

Senzy Walk

Senzy Creabea

Senzy Creabea

In de Senzy Creabea activiteiten gaan wij creatief en met onze handen aan de slag. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen die graag creatief bezig zijn en dit graag met andere kinderen samen doen. Deze activiteiten zijn aangepast aan de seizoenen of thema’s die op dat moment spelen (herfst, halloween, kerst, nieuwjaar, carnaval, lente, vakantie etc.). 

Als kinderen creatief bezig zijn wordt vooral de rechter hersenhelft van aangesproken. Want door de kindercoach worden geen kant en klare werkstukken klaargelegd. Er worden namelijk diverse materialen aangeboden binnen het thema. Dit zorgt ervoor dat de kinderen hun eigen visie en werkwijze erop los mogen laten. Met deze manier van werken ontstaan kunstwerken die echt door het kind zelf gecreëerd worden. Dit geeft de kinderen zelfvertrouwen, stimuleert creatief en oplossingsgericht denken. 

Senzy sport & spel

Bij Senzy Sport&Spel worden spelletjes gespeeld die als doel hebben om de kinderen in gesprek te laten gaan met elkaar. Het zijn vaak niet de doorsnee spellen maar de spellen hebben een leerzaam doel

Er worden ook coaching spellen ingezet als kinderen op een speelse manier hulp nodig hebben bij uitdagingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kinderen die moeite hebben met contact leggen. Met coaching kaarten kunnen wij op een speelse manier werken aan vaardigheden om dit te versterken. Of bij kinderen die onzeker zijn over zichzelf, kan het schatgraversspel ingezet worden waarmee zij hun kwaliteiten ontdekken. Kinderen die juist heel verbaal aangelegd zijn kunnen tijdens een potje voetbal bijvoorbeeld weer leren om beter te communiceren.  

Senzy Sport&Spel

Doel van de activiteiten

Het doel van de activiteiten is; 
– Kinderen samenbrengen in een klein groepje, waarin ze contact leggen en uitdagingen aangaan.
– Een plek creëren waarin ze vrij kunnen praten met elkaar en vragen kunnen stellen aan de kindercoach.
– 
Actief en creatief bezig kunnen zijn zonder schermpjes.

Kosten

De kosten van de Senzy Activiteiten zijn 15 euro per kind (incl. btw) en hierin zit het volgende inbegrepen;
coaching van de kids gedurende 1,5 uur, met veel persoonlijke aandacht van de kindercoach;
– bij de Senzy Walk krijgen de kinderen oefeningen/opdrachten/uitdagingen maar ook iets om thuis aan te werken;
– de kindercoach zorgt bij de Senzy Creabea voor diverse materialen (de kinderen mogen altijd iets meenemen van thuis);
– elke Senzy Sport & Spel krijgen de kinderen een boodschap, uitdaging of opdracht mee om thuis aan te werken;
– tijdens elke activiteit wordt er iets lekkers te eten en drinken verzorgd (eventuele allergieën van tevoren aangeven);
– na elke activiteit ontvangt het kind een aandenken om mee te nemen. 

Actie:
Bij het boeken van 2 of meer activiteiten per maand ontvang je 5 euro korting op het totaalbedrag. 

Aanmelden

Aanmelding voor de activiteiten kan door het sturen van een mail of WhatsApp bericht (zie contactgegevens).  Hierbij geef je aan hoeveel kinderen je inschrijft, de leeftijden van de kinderen en wat jullie woonplaats is. 

Bij de aanmelding mag ook worden aangegeven wat de grootste uitdaging voor jullie kind is. Tijdens de activiteit wordt er dan samen met jullie kind aan gewerkt.  

Praktische informatie

Jullie brengen je kind op de afgesproken locatie en halen hem/haar ook daar weer op.
Er wordt rekening gehouden met de woonplaats van de kinderen en de locatie van de coaching wordt daarop afgestemd. Binnen de gemeente Woensdrecht wordt er gratis naar de locatie gereden. Buiten de gemeente Woensdrecht wordt 0,21 per km gerekend.

Het is het leukste dat de activiteiten ingepland worden met minstens 1 vriendje of vriendinnetje van het kind. Uit ervaring blijkt dat het dan net iets minder spannend is voor kinderen. Er kunnen per activiteit max. 6 kinderen mee.