Types HS

schoenen Senzy

Introvert/extravert, rustzoekend/spanningzoekend
Mensen zijn er in verschillende soorten, zo zijn er ook types HS. Ongeveer 70% is introvert, de rest is extravert. Extraverte mensen stappen makkelijk op mensen af, ze treden naar buiten. Vinden het heerlijk om onder de mensen te komen, maar dat kan ook ongemerkt voor een overbelasting van het zenuwstelsel komen. Dit kan ertoe leiden dat ze zich onverwachts moe voelen of geïrriteerd raken als ze dit niet tijdig herkennen.

Ongeveer 80% van de HS is rustzoekend en 20% spanningzoekend of sensatiezoekend. De spanningszoekers willen steeds nieuwe ervaringen opdoen in het leven, ze zijn op nieuwe dingen uit. Het risico is dat ze te laat in de gaten hebben dat hun zenuwstelsel overbelast raakt van die nieuwe dingen, omdat het zo leuk en spannend is.

Subtypes
Jullie kids kunnen in de verschillende subtypes vallen. 
Zo kan het kind introvert en rust zoekend zijn. Ze vermijden vaker prikkelrijke situaties. Als zij teveel situaties vermijden kan dit onderprikkeling opleveren, wat stress kan geven.
Het introverte, spanning zoekende kind ervaart tegenstellingen sterker. Hun introverte kant doet ze sociaal wat terugtrekken, maar de spanningzoeker wilt toch op dingen afstappen.
Ook de extraverte persoon die rust nodig heeft kan het moeilijk hebben, ze willen graag onder de mensen zijn, maar in sociale contacten krijgen ze te maken met drukte en heftige emoties, wat hun zenuwstelsel kan overbelasten. 
Het extraverte, spanning zoekende kind zoek makkelijk contact met anderen, onderneemt graag nieuwe dingen, maar het kan ongemerkt teveel worden voor hun zenuwstelsel. Bij deze types zie je veel ups en downs in hun leven. 

schoen Senzy