Mijn verhaal

“Het bleef maar knagen dat ik niks meer deed met mijn HBO opleiding en ervaring in het begeleiden van kids. In 2018 behaalde ik mijn diploma ‘Hoogsensiviteit coach’ en voelde dat het roer om kon. Mijn boys worden groter, trekken meer hun eigen plan en het is nu mijn tijd om te doen waar mijn hart lag. Maar daar gaat eerst nog iets aan vooraf…” Lees verder voor mijn verhaal…

Achtendertig jaar geleden werd ik als schattige sensitieve krullenbol geboren in Bergen op Zoom. Samen met mijn ouders en grote broer groeide ik op in een klein dorpje op de Nederland/Belgische grens. Met ouders die een onderneming hadden was ik zelf ook een bezige bijgraag buiten en vond het fijn om voor iedereen goed te doen. Na een lagere school waarin ik met regelmaat gepest werd om mijn emoties die ik vaak en overduidelijk uitte, startte ik een super leuke periode op de middelbare school. Haalde mijn MAVO, ging daarna MBO detailhandel doen en vertrok op mijn 18e naar Rotterdam om daar mijn HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) te volgen. Tijdens mijn stages en afstudeeropdracht koos ik voor het begeleiden van kids met een rugzakje. In deze tijd werkte ik ook op een kinderdagverblijf. Het werken met de kidscreatief bezig zijn maar vooral het buiten actief zijn sprak mij erg aan, maar ik haalde er te weinig voldoening uit voor mezelf. Ging werken in de zorg, verstandelijk beperkten kinderen en jong volwassenen op de meest uitdagende groepen. 
In deze periode heb ik erg veel geleerd over het begeleiden van deze doelgroep. 

Een zwangerschap en mijn bevallingen van 2 lieve knappe stoere boys zorgde ervoor dat ik koos voor mijn gezin en veel tijd in de opvoeding van de boys wilde steken. Ik ging terug werken in dezelfde kinderopvang waar ik ook mijn boys mee naartoe kon nemen. Ook dit was wederom een erg leuke, maar ook pittige tijd. De hoeveelheid prikkels was groot, ik zat in een grote groep met kids en verloor mezelf een beetje.  

Een rustige baan in een kledingwinkel in ons dorp volgde waardoor ik dichtbij onze boys en de opvang was, handige werkuren had en er echt voor mijn gezin kon zijn. Mijn kwaliteit, het aanvoelen waar mensen naar op zoek zijn, kwam hierbij van pas want ik kon de klanten uitstekend helpen. Continue was ik op zoek naar nieuwe uitdagingen. Had al diverse taken op mij genomen, maar kon mijn ei niet echt kwijt. Een bekende van ons zocht iemand voor zijn administratie en ik had mijn nieuwe uitdaging gevonden. Hier werk ik tot op de dag van vandaag met veel plezier als financieel assistent (een opleiding en enkele jaren ervaring verder).  

En daar kwam ik op het punt dat het “bleef knagen”. Het gevoel dat ik iets voor mezelf wilde beginnen met alle kennis en opleidingen die ik in mijn leven gevolgd had. Na een intu├»tieve challenge die ik volgde en een mooi gesprek met mijn man en kids wist ik het zeker. De stap is gemaakt en ik hoop dan ook dat ik met mijn levenservaring, ouderschap, kennis rondom hoogsensitiviteit en ervaring in het begeleiden van kinderen, diverse mensen hiermee op weg kan helpen. Super bedankt voor het lezen van mijn verhaal… 

Liefs ML 

Senzy profielfoto