Decembermaand

Decembermaand

Decembermaand

De decembermaand komt er weer aan en dat is merkbaar bij veel kinderen. Bij de hele kleintjes loopt de spanning op door de komst van sinterklaas, de pieten en de kerstman. Overal gaat het erover; op school, thuis, schoentjes zetten her en der en dan spannend afwachten of er iets in zit. Bakken pepernoten en zoetigheid in de schoenen zorgt voor de nodige suikers die de kinderen nog wat extra laten stuiteren.
En dan heb ik het nog niet over ouders die moeten zorgen dat voor de decembermaand alles weer in huis en geregeld is. Om dan nog maar te zwijgen over de onzekerheid die de maatregelen rondom Corona met zich meebrengt dit jaar.
Kortom…de decembermaand is voor veel mensen extra druk, hectisch, spannend en levert stress op.

Rust in huis creëer je zelf

Maar lieve mensen, het kan ook anders. Jullie hoeven niet perse met een onhandelbaar en druk kind in huis te zitten in deze periode. Er zijn veel dingen die je kunt ondernemen om rust in huis te creëren. Hieronder vinden jullie tips om dit aan te pakken.

Tips & tricks voor een rustige decembermaand

  • Je kan ervoor kiezen om afspraken te maken met je kinderen over het schoen zetten (1x per week bv). Dit zorgt er al voor dat het niet elke dag spannend is of er iets in die schoenen zit.
  • De benodigdheden voor pakjesavond kan je ook nu al aanschaffen zodat het rust geeft dat je alles in huis hebt.
  • Of wat denk je ervan om de kinderen niet langs alle sinterklazen en kerstmannen te laten gaan maar daar keuzes in te maken (bv. 1x op school, 1x thuis en verder niet).
  • Ook het verminderen van snoepgoed en het vaker vervangen door fruit helpt jullie drukke kind rustiger te zijn.
  • En kinderen vinden het echt heel erg leuk om ‘gezonde’ pepernoten samen met jou te bakken zodat ze toch verantwoord kunnen smullen. Er zijn genoeg leuke en lekkere recepten op internet te vinden. Lees bijvoorbeeld deze
  • Neem vooral de kinderen in het weekend even mee naar buiten. De natuur in maakt ze rustig en is een plek waar ze alles even los kunnen laten. En heb je er geen tijd voor of geen zin in dan besteed je een heerlijke wandeling gewoon uit. De Senzy Walk is er om kinderen de kans te geven om lekker buiten te zijn en even al hun zorgen te vergeten, spanning los te laten en te genieten met vriendjes/vriendinnetjes.
  • Bedenk jezelf of de kinderen gelukkig worden om mee te gaan naar alle ‘verplichte’ feestjes (al zullen er dit jaar minder zijn). Het wekt vaak onrust op en de kinderen zijn misschien gelukkiger als ze thuis met een oppas hun eigen ding kunnen doen en jullie lekker ontspannen even weg zijn samen.

En hebben jullie bovenstaande tips al geprobeerd, maar blijven jullie kinderen stuiteren en voelt het alsof je niet meer weet wat te doen? Dan is een kindercoach inschakelen een optie. Ik luister graag naar jullie en kijk dan even mee waar jullie aan kunnen werken als gezin. Ons eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis dus huiver niet om contact op te nemen…

Heel veel plezier de komende maand. Geniet zoveel jullie kunnen samen met familie, vrienden en bekenden om jullie heen. En bouw op tijd rustmomenten in want die zijn ook zo waardevol…Liefs MLLeuk dat je reageert...